Kéményseprőt látok, szerencsét találok

Avagy egy törvénytervezet szerint 2015. november 01-től így változik a mondás - katasztrófavédelmist látok szerencsét találok?

Tisztelt Állampolgár!

A kormány 2015. november 01-től a kéményseprői feladatok ellátását a katasztrófavédelemre bízná. Ezzel a döntéssel több száz kéményseprő szakember kerülhet utcára vagy válhat közmunkássá.
Ezzel a – szakmai és érdekképviseleti testületekkel semmilyen módon nem egyeztetett - döntéssel a kormány létbizonytalanságba taszítaná azokat a szakmunkásokat, akiknek olykor az életünket is köszönhetjük.
Ezzel a döntéssel a kormány gyakorlatilag olyan emberek kezébe adná a szakmát, akik nemhogy kellő szakmai tapasztalattal, de még a szükséges – csak több száz órás oktatás során megszerezhető - képzettséggel sem rendelkeznek. Ezzel a döntéssel gyakorlatilag a több száz éves mondás is eltűnik a köznyelvből, mely szerint „kéményseprőt látok szerencsét találok”.

Kérjük, segítsen Ön is a kéményseprőkön!

Az alábbi kérdőív kitöltésével segítsen nekünk abban, hogy felkészült partnerei lehessünk a kormánynak egy kerekasztal beszélgetésen és megfelelő súllyal képviselhessük kéményseprő kollégáinkat egy esetleges törvénymódosító javaslat előkészítésében.

A válaszadás anonim módon történik, a válaszadás önkéntes!

Köszönjük segítségét!